Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Kleine landelijke villa met omringende beboomde tuin, van de straat afgesloten door haag en ijzeren hek. Dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, van circa 1915. Symmetrische bakstenen lijstgevel met verzorgd metselwerk, verlevendigd door bruine geglazuurde banden en bogen, verrijkt met hardstenen vensterstijlen, -dorpels en boogstenen. Centraal, uitspringend en verhoogd deurrisaliet begrensd door hoeklisenen en eindigend op houten puntgevel met decoratief schoorwerk. Beide dakvensters met soortgelijk afgewerkte puntgevel. Onderbroken dakoverstek op uitgelengde modillons. Links aansluitende travee van één bouwlaag met zijdeur.

Lange lagere aanbouw links, rest van oudere bakstenen constructie met woning, waarschijnlijk opklimmend tot begin 19de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja