erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
27834
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27834
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalig hoevetje (?), aan het doodlopend eind van een oostelijke zijvertakking van de straat. Achterin gelegen bakstenen boerenhuis van vijf traveeën met pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Op de hoeken een gedicht en voorts verkleinde vensters met ijzeren roedeverdeling en gewitte bogen. Getoogde deur met blind bovenlicht in rechthoekige gesinterde bakstenen omlijsting met oren en druiplijst met baksteenfries.


Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27834 (Geraadpleegd op )