Hoeve Ganzenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ganzenhof

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Hollebeek. Hoeve heden zogenaamd "Ganzenhof". Lager dan het straatniveau ingeplant boerenhuis van zeven traveeën onder pannen zadeldak, vermoedelijk met 18de-eeuwse kern; aangepast, vergroot en verhoogd in de jaren 1920. Geknikt voordakschild met vier mansardevensters. Gecementeerde voorgevel met schijnvoegen op plint in imitatie-breuksteen. Behouden omlijste steekboogvormige muuropeningen met druiplijst en sluitsteen onder spiegel met lamberkijn in reliëf.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke