Wegkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapelletje

Beschrijving

Wegkapelletje aan de grens met Ronse, horend bij en opgericht aan een bocht van de toegangsweg van een achterin gelegen hoeve. Verankerde en gewitte rechthoekige bakstenen pijlerkapel vermoedelijk uit het einde van de 19de eeuw. Pannen ezelsrug met ijzeren topkruis. Getraliede rondboognis in roodgeschilderde bakstenen omlijsting bekroond door kruis en met gewitte voegen. Gepolychromeerd Onze-Lieve-Vrouwe- en Heilig Hartbeeld.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke