Calvariekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Calvariekapel

Beschrijving

Open wegkapel achter een opgemetste bronput, gebouwd in 1836 door Engelbertus De Vos, vroegere eigenaar van de tegenoverstaande hoeve zogenaamd "St.-Jansberghof" (zie topanker met E DE VOS (1)836 tegen voorgevel). Scheefgezakte rechthoekige gewitte bakstenen kapel onder pannen zadeldak. Bepleisterde voorpuntgevel met gepikte plint en brede korfboog met ijzeren hek. Puntgevel met decoratief ijzeren topkruis en dakoverstek afgewerkt met uitgesneden houten dakrand. Houten kruis met gepolychromeerd Christusbeeld geflankeerd door beschilderde vlakke houten figuren van Maria en Heilige Johannes.

Auteurs: Verbeeck, Mieke