• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kerkplein met omgeving

Beschrijving

Rijhuis met licht verhoogde begane grond, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, doch heden met neoclassicistisch uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van twee traveeën geritmeerd door geblokte lisenen en twee en een halve bouwlaag onder steil geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, kunstleien). Enkelhuisopstand met acanthusbladfries tussen eerste en tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met rocaille sluitsteen en overwegend doorgetrokken lekdrempels. Rechthoekige deur in grijs geschilderde omlijsting onder kroonlijst. Klassiek hoofdgestel met fraaie leeuwenkopconsoles. Aangepaste achtergevel.