Hoeve en Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Voormalige hoeve met aan de straat ingeplante boerenwoning van zes traveeën onder pannen zadeldak, uit midden 19de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel afgelijnd door getrapte daklijst en met licht getoogde muuropeningen; vensterluiken. Cijferankers 1 en 8 ter hoogte van de voordeur. Gemoderniseerd interieur. Rechts geknikte aansluitende zijgevel van loodrecht aansluitende stallen met rechthoekige inrijpoort; gekasseide oprit vanaf het breed ijzeren toegangshek rechts.

Ernaast. Bijbehorende Onze-Lieve-Vrouwekapel, in de rechter uithoek van het zij-erf, aan de straat. Rechthoekige open bakstenen wegkapel onder pannen zadeldak, naar verluidt minstens uit de eerste helft van de 19de eeuw. Roodgeschilderde gecementeerde voorpuntgevel met witte schijnvoegen; brede korfboog met eenvoudig laag ijzeren hek. Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind in omlijste en getraliede rondboognis op smal gemetst altaar.

Auteurs: Verbeeck, Mieke