Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Gesloten hoeve in straatbocht, gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw ter vervanging van bestaande hoeve. Zijwaarts (noordoosten), afhellend gekasseid en onregelmatig vierhoekig erf. Ten noordwesten, achterin gelegen bakstenen boerenwoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien). Typisch per twee gegroepeerde venstertravee met halfronde bovenvensters onder getrapte daklijst. Gesinterde bakstenen deuromlijsting met oren en gestrekte druiplijst. Gecementeerde plint met schijnvoegen, keldervenster en buitenkeldertrap met overdekte toegang. Analoge achtergevel met gewitte vensterluiken. Zijdelingse aanbouwen onder steil lessenaarsdak

Lagere bakstenen bedrijfsgebouwen, U-vormig aaneengebouwd met verspringende pannen zadeldaken waarin rechthoekige doorrit als erftoegang (ten zuidoosten). Stallen ten zuidwesten en dwarsschuur ten noordoosten met veldpoort onder houten latei in gevel geleed door lisenen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke