Hoeve Schoorens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Schoorens

Beschrijving

Achterin gelegen gesloten hoeve met woning ten zuiden aan de straatzijde. Bakstenen complex onder pannen zadeldaken. Lange boerenwoning van anderhalve bouwlaag en aanvankelijk zeven traveeën, rechts verlengd met vier traveeën. Rechthoekige hardstenen deuromlijsting bovenaan met opschrift: " KIN 1905 SCH", verwijzend naar bouwjaar en bouwheren kinderen Schoorens. Getoogde vensters, alternerend blind op de lage bovenverdieping.

Ten noordoosten, op het achtererf aangebouwde veldschuur in ijzeren skeletbouw uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke