Okerijhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Okerijhoeve

Beschrijving

Voorheen hoeve met losse bestanddelen, nu min of meer in U-vorm aaneensluitende gebouwen; open erfzijde ten zuidoosten tegenover boerenwoning, ijzeren toegangshek ten zuiden. Lange bakstenen boerenwoning onder schilddak (kunstleien), loodrecht gelegen lagere bedrijfsgebouwen met zadeldaken (kunstleien). Verschillende malen aangepast, onder meer in de tweede helft van de 19de eeuw en ook recent nog. Enkele behouden constructieve elementen minstens uit de 18de eeuw zoals de balklaag binnenshuis met zware moerbalk, aan weerszij met sporen van schoorstuk en uitgesneden decoratie, onder andere wolfstandmotief.

Auteurs: Verbeeck, Mieke