Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Naar verluidt in 1914 herbouwde gesloten hoeve in baksteenbouw met woonhuis aan de straat. Bedrijfsvleugels onder snijdende pannen zadeldaken rondom grotendeels gekasseid erf. Boerenburgerhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag met toegangspoort rechts, onder pannen zadeldak. Jaartal 1914 in cijferankers op linker zijpuntgevel, verwijzend naar bouwperiode. Lijstgevel met getraliede rechthoekige vensters voorzien van hardstenen dorpels en elk een paar hardstenen hoekblokken. Rechthoekige hardstenen deuromlijsting. Gewitte houten kroonlijst op consooltjes. Analoge erfgevel echter met gebogen muuropeningen en zonder venstertralies. Authentieke binnenaankleding met onder andere imitatiemarmerschildering in twee grote benedenkamers, tochtportaal in centrale kamer.

Auteurs: Verbeeck, Mieke