Hoeve en café

Beschrijving

Voormalige hoeve en café, laatst zogenaamd Blackamoor. Zijdelings aan de straat palende bakstenen boerenwoning van vier traveeën met links twee staltraveeën onder links afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat); opklimmend tot de 18de eeuw, aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw en gerenoveerd in 1997-1998 met vervanging van strobedaking door riet. Getoogde muuropeningen in erfgevel; vensterluiken en -kozijnen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Toegevoegde muuropeningen in vernieuwde straatpuntgevel. Behouden versierde moerbalken en gebint. Bijbehorend lemen bijgebouw in 1984 vervangen door nieuwbouw.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :