Hoeve

Gemeente Maarkedal

• Adrescontrole Maarkedal (adrescontroles: 31-01-2008 - 31-01-2008).
  • Inventarisatie Maarkedal (geografische inventarisatie: 01-01-1998 - 31-12-1998).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Het Burreken

Beschrijving

Gewit, deels gecementeerd bakstenen hoevetje in straatbocht. Zijdelings aan de straat palend boerenhuis van zes traveeên onder links afgewolfd zadeldak (golfplaten), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Zuidoostelijk georiënteerde bakstenen erfgevel met steekbogige muuropeningen. Vensters met origineel houtwerk en luiken. Lage achteraanbouwen onder verlengd geknikt achterdakschild.

Ten noordoosten aangebouwde stal met houten beschieting voor de zijgeveltop. Getralied beeldnisje in straatgevel van gewijzigd klein bijgebouw ten zuidwesten.

Bron: Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Verbeeck, Mieke