Veldkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Veldkapelletje

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Het Burreken

Beschrijving

Veldkapelletje bij nummer 2; aan de weg opgericht ter hoogte van het gewit bakstenen bakhuis van het tweedelige type ten oosten van een vrij aangepast boerenhuis van dito baksteen. Gewitte bakstenen sokkel afgedekt door ezelsrug. Zwart kruisje tegen de puntgeveltop. Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in steekboognis met ijzeren hek.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Verbeeck, Mieke