Ensemble van dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Ensemble van bakstenen rijhuizen uit begin 20ste eeuw. Twee kleine enkelhuizen van twee traveeën en anderhalve bouwlaag (nummer 16-18) geflankeerd door ruime dubbelhuizen van vijf traveeën en twee bouwlagen (nummer 14-14A en nummer 20), onder zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde lijstgevels met getoogde muuropeningen, hardstenen lekdorpels en gewit houtwerk. Benedenvensters met luiken van verschillend type. Nummer 14-14A met symmetrische dubbelhuisopstand. Nummer 20 met twee pseudo-bovenvensters.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke