Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige hoeve in L-vorm uit de eerste helft van de 19de eeuw, afgelegen aan doodlopend straatgedeelte.

Ten noordwesten, boerenwoning met verankerde gevel van zeven en twee traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Vergroot begin 20ste eeuw. Vroeger wellicht tweegezinswoning. Zeven traveeën bepleisterd met schijnvoegen, overige twee witgeschilderd en met baksteenfries. Rechthoekige muuropeningen waarvan beluikte vensters met houtwerk uit de eerste helft van de 20ste eeuw, hoge deur met bovenlicht en hoog geplaatst venster met houten latei in laatste twee traveeën. Vrijstaande pomp voor eerste travee.

Ten zuidwesten, vroegere schuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja