Conciërgewoning van kasteel de Ghellinck

Beschrijving

Voormalige conciërgewoning van het kasteel de Ghellinck, van begin jaren 1870 en in 1988 gerenoveerd. Aan noordelijke toegang tot het park, tot 1988 met mooi ijzeren hekwerk aan imposante veelhoekige hekpijlers van bak- en natuursteen. Woning met hoektoren links achteraan, en lagere aanbouw, links vooraan. Sierlijke baksteenarchitectuur met gebruik van natuursteen onder zadeldak (vernieuwde leien, nok parallel aan de straat); breed dakoverstek op geprofileerde houten modillons, hogere toren onder leien tentdak. Gevelversiering door gebruik van donkere baksteen en ruitmotieven door lichtere knipvoegen. Rechts, puntgevel met gekoppelde boogramen: getoogd en overspannen door een segmentbogige druiplijst op de benedenverdieping en door een rondboog met oculus in het timpaan op de bovenverdieping. Vroegere deuropeningen veranderd tot vensters.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja