Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis van zes + twee traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) uit de eerste helft van de 18de eeuw. Gewitte verankerde gevel op gepikte plint. Getoogde deur en beluikte vensters, lage rechthoekige deur en breed rechthoekig venster in laatste twee traveeën. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen linker zijgevel. Vlechtingen op beide zijgevels met klein rechthoekig zoldervenster. Linker zijgevel, gewit met schouderstuk; vroeger ook op rechter zijgevel.

Verankerde gewitte achtergevel van twee en zes traveeën. Baksteenfries in zes traveeën. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

Ten oosten, bakstenen dienstgebouw uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja