Beschrijving

Voormalig hoevetje met losse bestanddelen in L-vorm uit de 19de of 20ste eeuw met deels gekasseid en begraasd erf. Baksteenbouw onder vernieuwde pannen zadeldaken.

Ten noorden, boerenhuis van vijf traveeën (nok parallel aan de straat), houten dakoverstek op daklijstbalkjes.

Erfgevel met links getoogde, gekoppelde en beluikte vensters; vernieuwde ramen. Rechthoekige deur in omlijsting van gesinterde bakstenen in vierde trav, met rechts pomp en venster van voutekamer.

Straatgevel met ten noordoosten kelder en klein rechthoekig venster van voutekamer, klein beluikt rechthoekig venster in tweede travee in plaats van deur.

Zijgevels met vlechtingen, links gewit met sierlijk nokanker en rechthoekig zoldervenster, rechts klein getoogd zolderluik en aangebouwd bakhuis (nok parallel aan de straat).

Interieur: bewaarde balklaag, twee eenvoudig geprofileerde moerbalken in aanpalende kamers ten noordoosten.

Ten oosten, vroeger dienstgebouw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja