• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning 1870

Beschrijving

Vroegere tweegezinswoning uit eind jaren 1870, in het tweede kwart van de 20ste eeuw met halve verdieping verhoogd. Bakstenen gebouw van zes traveeƫn en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gecementeerde verankerde gevel met schijnvoegen. Twee afgeronde deuren en beluikte vensters met geprofileerde sluitstenen. Kleine afgeronde vensters op halve verdieping.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke