Pastorie Sint-Amandusparochie en pijlerkapel

Beschrijving

Pastorie van circa 1875 met volledig ommuurde tuin. Onderkelderd bakstenen dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Witgeschilderde verankerde (sierankers) gevel op gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen, vensters met bewaard houtwerk, vernieuwde deur met gecementeerde omlijsting en twee treden. Aan beide zijgevels aanbouw onder lessenaarsdak. Linker zijgevel met getoogd boven- en zoldervenster. Rechter zijgevel met schalies en rechthoekig zoldervenster.

Gewitte bakstenen pijlerkapel aan straat, hoek vormend met bakstenen tuinmuur; Mariabeeldje in smalle beeldnis.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke