Pastorie Sint-Amandusparochie met pijlerkapel en tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie van circa 1875 met volledig ommuurde tuin. Onderkelderd bakstenen dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Witgeschilderde verankerde (sierankers) gevel op gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen, vensters met bewaard houtwerk, vernieuwde deur met gecementeerde omlijsting en twee treden. Aan beide zijgevels aanbouw onder lessenaarsdak. Linker zijgevel met getoogd boven- en zoldervenster. Rechter zijgevel met schalies en rechthoekig zoldervenster.

Gewitte bakstenen pijlerkapel aan straat, hoek vormend met bakstenen tuinmuur; Mariabeeldje in smalle beeldnis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja