Boerenwoning

Beschrijving

Zogenaamd "Den Bosch Auberge", vroegere herberg van jaren 1845-1850. Naar het zuiden georiënteerd bakstenen boerenhuisje van vijf traveeën onder steil zadeldak (vernieuwde pannen, nok loodrecht op straat); mogelijk vroeger met strobedekking. Gewitte verankerde gevel met baksteenfries op gepikte plint. Afgeronde muuropeningen waarvan vensters beluikt.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Deze boerenarbeiderswoning komt niet overeen met de "Auberge Den Bosch". Deze herberg staat op de historische kaarten uit midden 19de eeuw ten noordoosten van de woning, op de locatie van de huidige Bosstraat nummer 3. De boerenarbeiderswoning dateert mogelijk uit eind 19de eeuw.