Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur

Beschrijving

Voormalige schuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), vroeger horend bij hoeve nummer 4. In 1877 verbouwd tot woning en toen wellicht hoger opgetrokken (zie lagere ankers). Gewitte verankerde gevel op gepikte plint en met voornamelijk rechthoekige muuropeningen, sporen van gedichte deur en rechts van rondboogpoort, baksteenfries met dropmotief. Straatgevel; gecementeerd met schijnvoegen en gevelbanden en met in geveltop omlijste, deels vaag leesbare inscriptie "Anno 1877/ de weduwe en kinders van wijlen j.b. (?) veys ronsse (?)".

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja