• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis uit eind jaren 1930 in art-decostijl. Baksteenbouw onder L-vormig pannen zadeldak. Laag bakstenen muurtje aan voortuintje. Twee bouwlagen met accent op volumewerking. Rechthoekige muuropeningen. Rechter puntgevel met deurportiek en halfronde hoekerker waarboven respectievelijk afgerond balkon en afgeschuind rechthoekig vleugeldeurvenster. Garage links beneden. Trapkastverlichting in rechter zijgevelrisaliet.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

Aanvullende informatie

De woning werd in 1938 gebouwd door Remi Delarue, een architect uit Anzegem. De huidige bewoners bezitten nog de originele bouwplannen.