• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Op de hoek met de Krauwelstraat, burgerhuis van circa 1845, gelegen in met gras begroeide en beboomde tuin, omgeven door bakstenen muurtje met ijzeren hek uit interbellum en oude ijzeren afsluiting met dito sierlijk hek aan gietijzeren zuiltjes aan Petegemplein. In beide Wereldoorlogen beschadigd. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, vroeger onder hoog pannen zadeldak, na oorlogsschade vernieuwd met lager zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat). Witgeschilderde gevel op grijsgeschilderde plint. Getoogde vensters met vernieuwd houtwerk en arduinen dorpels, op benedenverdieping met geprofileerde houten rolluikkastjes uit begin 20ste eeuw. Centrale getoogde deur met getraceerd bovenlicht gevat in arduinen omlijsting met kroonlijst.

Rechter zijgevel met links benedenvenster met houten geprofileerd rolluikkastje uit begin 20ste eeuw en getoogd zoldervenster.

Achtergevel van drie traveeën met getoogde muuropeningen op de eerste en rechthoekig op de tweede bouwlaag. Beluikte benedenvensters. Vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja