• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van 1944 in art-decostijl gebouwd door architect R. Vandevelde voor G. Geeraert; stichter van Ridobel. Diep achterin met gras begroeide en beboomde tuin gelegen dubbelhuis van twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat). Decoratie door gele baksteen, gebruik van zwart geglazuurde tegels en fraaie rechthoekige smeedijzeren deur met zonnebloemranken; vroeger gepatineerd met rode kelken en koperen knoppen, nu groengeschilderd met goudkleurige bloemenranken.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke