Klooster zusters apostolinnen en Vrije Basisschool

Beschrijving

Klooster van de zusters apostolinnen met Vrije Basisschool. Vroegere meisjesschool, in 1902 met vier klassen, in 1927 aangepast en vergroot. Sinds 1978 gemengd. Eind jaren 1980 en in 1992-1994 door architect F. Delmulle uitgebreid: afgerond U-vormig gebouw ingeplant tegen bestaande gebouwen. Omvat onder andere turnzaal, klassen, galerij en leraarslounge. Hoofdingang links achterin. Oudste gedeelte, baksteenbouw van negen en vijf traveeën en één en twee bouwlagen onder zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat). Respectievelijk hoge rechthoekige vensters met ijzeren I-balken met rozetten en voorts getoogde muuropeningen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja