Sint-Rochuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Rochuskapel

Beschrijving

Open wegkapel zogenaamd St.-Rochuskapel, in 1924 geïncorporeerd in de gevel van nummer 38 en voordien vrijstaand en horend bij het nu gerenoveerd hoevetje (nummer 40) vroeger zogenaamd "Spreeuwen Goed" (zie de Vandermaelenkaart); het bewaart een opengemaakte vroegere dubbele haard met wangen en haardbalk met ingegrift jaartal 1652 en verplaatste 18de-eeuwse moerbalk.

"St.-Rochuskapel", opgericht als dank om gespaard gebleven te zijn van een pestepidemie. Bakstenen spitsboogomlijsting en kruisbekroning. Interieur: gepolychromeerd plaasteren Sint-Rochusbeeld.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja