Café In de feestzaal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de feestzaal

Beschrijving

Vroeger café uit begin 20ste eeuw, van drie traveeën met dakverdieping onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Versoberde witgeschilderde gevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen; deur in centrale hoger oplopende travee, benedenvensters met beglaasd bovendeel. Vernieuwde dak- en rechter zijvensters. Plint met naamopschrift boven deur en op rechter zijgevel met nog vaag leesbaar "We Nachtergaele-De Loof".

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke