Beschrijving

Voormalige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met vierkante open aanleg, gelegen diep achter in bochtig straatverloop. Bakstenen complex onder pannen zadeldaken. Leegstaand en vervallen.

Ten zuidoosten, vrijstaande hoge dwarsschuur met rechthoekige poortdoorrit en gedichte centrale rechthoekige poort. Rechter zijgevel met zes uilegaten.

Ten noordwesten, voormalig boerenhuis van zes traveeën met houten klokkenstoeltje met windwijzer in de vorm van een paard. Bepleisterde gevel op dito grijsgeschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen; brede rechthoekige getraliede vensters met houten latei en stenen dorpel. Gewitte achtergevel met verhoogde begane grond en getoogde muuropeningen waarvan vensters en twee keldergaten getralied.

Interieur bewaart balklaag met eenvoudige moerbalk met slof en dubbele haard met haardbalk en schouwwangen.

Ten zuidwesten, vroegere stallingen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja