Raeskensschooltje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Raeskensschooltje

Beschrijving

Zogenaamd "Raeskensschooltje", ook wel "Oudmoregemschoolke". Drieklassenwijkschooltje van de zusters apostolinnen, ingehuldigd op 1 oktober 1903, nu Vrije Kleuterschool. Aan straat gelegen baksteenbouw onder pannen zadeldak (nok parallel met de straat) met overhoekse tandlijst en bakstenen hekpijlers met ijzeren hek. Drie ordonnerende lisenen met telkens twee grote segmentboogvensters met arduinen dorpel. Rechts, lagere aanbouw onder afgewolfd lessenaarsdak.

• Wortegem, Pastorie, Liber Memorialis.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  :