• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Eenvoudig dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), opgetrokken begin 20ste eeuw met omhaagd voortuintje. Lijstgevel met kroonlijst. Segmentbogige muuropeningen; vensters in geprofileerde omlijsting met sluitsteen, deur met bovenlicht in omlijsting van breuksteenimitatie.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke