Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Voormalige dokterswoning van 1878 met gevelaanpassingen uit het begin van de 20ste eeuw. Onderkelderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met dakoverstek op klossen. Heden bepleisterde lijstgevel met schijnvoegen op arduinen plint. Getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijsting en bekronend architraaf. Rechthoekige erker op versierde consoles in de deurtravee. Het tegen de achtergevel aangebouwd deels overdekt terras bewaart fraai geajoureerd houtwerk met art-nouveau-inslag.

Bewaard eind 19de-eeuws interieur in eclectische stijl.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja