• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen, oorspronkelijk lemen hoeve bestaande uit een schuin ingeplant woonstalhuis met losstaande schuur in het verlengde ten zuiden, in kern opklimmend tot de 18de eeuw en gelegen op een omhaagd terrein met boomgaard ten noordoosten.

Heden versteende en grondig aangepaste verankerde baksteenbouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen met arduinen onderdorpels, overwegend onder vernieuwde houten lateien. Opkamer in zuidoostelijke hoek. Interieur met bewaard gebint, deels bewaarde houten stijlen en haard met bakstenen wangen en houten dekplaat. Verankerde bakstenen schuur van vier traveeën onder overkragend, afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen onder houten latei.

Interieur met bewaarde fragmenten van de oorspronkelijk lemen wanden.