Café 't Konijntje en twee dorpswoningen

Beschrijving

Landelijk huis met café (nummer 13) en rechts twee aanpalende enkelhuizen met spiegelbeeldschema (nummer 15-17). Langgestrekte bouw van één verdieping onder wolfsdak (pannen, nok parallel aan de straat), waarvan linker helft (nummer 13) uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Circa 1930 licht aangepast en rechts verlengd met twee woningen van twee traveeën. Heden gewitte gecementeerde lijstgevel met verschillende horizontale banden en roodbruingeschilderde gevelelementen. Zwartgekleurd calvarietafereel in reliëf boven op linker voorgevelhoek van café. Deurportiek van nummer 15 en 17 met art-deco-inslag. Café naar verluidt circa 1950 binnenin aangepast.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja