Schaapshoeve

Beschrijving

De Schaapshoeve is een langgestrekte hoeve op omhaagd terrein met boomgaard ten noorden, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.

Bewaarde houten stijlen en ankerbalk verwijzen naar de voormalige leem- en vakwerkbouw, heden versteend tot bakstenen lijstgevel van twee + twee traveeƫn met uitspringend bedrijfsgedeelte links, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Beluikt, rechthoekig venster rechts met houten latei en zandstenen onderdorpel; rechthoekige deur onder houten latei.

Auteurs :  Kennes, Hilde