Onderwijzerswoning naar ontwerp van A. Eggermont

Beschrijving

Onderwijzerswoning bij de gemeenteschool, gebouwd naar ontwerp van A. Eggermont in 1902-05. Bakstenen huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Verankerde lijstgevel, vermoedelijk gecementeerd en aangepast na oorlogsschade van de Tweede Wereldoorlog. Getoogde deur en bovenvensters met vernieuwd houtwerk. Sierankers. Zijaanbouwsels onder lessenaarsdak, rechts garage bijgebouwd in 1937.

• DECRITS M., Bijdrage tot de geschiedenis van het gemeentelijk onderwijs te Kluisbergen. Bouwgeschiedenis van de gemeentescholen te Ruien, in Annalen Geschied- en Oudheidkundige Kring van Ronse en het Tenement van Inde, XLIII, 1994, p. 167-171.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja