Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Café "De Fezant". Voormalige langgestrekte hoeve onder overstekend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, in de jaren 1930 werd aan de straatkant een stal omgebouwd tot café. Voormalig boerenhuis met verankerde gecementeerde gevel met schijnvoegen voorzien van beluikte getoogde vensters en rechthoekige deur. Rechts aansluitend stalgedeelte met getoogde deur.

Vroegere schietstand voor boogschutters in betonnen gebouw onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De boerenwoning werd bepleisterd en de stal gesloopt.