Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Voormalige semi-gesloten hoeve, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Hoevegebouwen onder zadeldaken (pannen), opgesteld in U-vorm aan deels verhard en beplant erf met onder meer een kleine betonnen duiventil, en aan de straatzijde afgesloten door ijzeren traliewerk en aansluitend hek. Ten noorden van het huis, aan voetweg, betonnen tuinafsluiting.

Ten noorden, zijdelings aan de straat palend boerenhuis met gecementeerde erfgevel van zes traveeën met schijnvoegen. Aangepaste rechthoekige vensters en centrale deur in uitspringende grijs geschilderde bakstenen omlijsting op neuten en met oren. Bakstenen achtergevel met licht getoogde vensters voorzien van nieuw houtwerk.

Ten oosten en ten zuiden, schuur en stallen, respectievelijk baksteen en witgeschilderd. Aalpomp tegen blinde achtergevel van stallen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja