Stadswoning en winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met winkel

Beschrijving

Oorspronkelijk één huis met oude kern opklimmend tot de 18de eeuw, vijf traveeën en twee bouwlagen onder doorlopende kroonlijst en zadeldak. Nummer 12. Voormalige winkel van "Primeurs-Conserves, Volailles-Gibier". Verankerde gecementeerde gevel met rechthoekige vensters (bewaard houtwerk) en centrale deur. Bewaarde winkelinrichting met volledig betegelde wanden, houten rekken en toonkasten. Achterkamer met behouden moerbalk met holprofiel. Rechts penant met gedenkplaat voor een oorlogsslachtoffer van 1944.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :