Café in art deco

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café in art deco

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Victory

Beschrijving

Thans café zogenaamd "Victory" met vernieuwde voorgevel van 1931 (zie bouwaanvraag) en 19de-eeuwse kern van het huis waar volgens bronzen gedenkplaat van 23-5-1926 op rechtse hoekpenant "op 10 maart 1895 het socialistisch syndicaat der textielarbeiders gesticht werd". Rijhuis van één travee en drie bouwlagen onder plat dak met kleurige oranje bakstenen voorgevel verrijkt met gele geglazuurde tegels. Breed vensterregisters op de bovenste verdieping, halfcirkelvormig uitgewerkt en voorzien van ijzeren leuning.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1931. 1.1-30.6.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen