• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Voorheen, volgens oude kaarten, hoeve met losse bestanddelen, vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw en aangepast in het tweede kwart van de 19de eeuw, thans is een grondige renovatie aan de gang en uitbreiding tot gesloten hoeve.

Ten westen, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op straat) tussen zijaandaken met vlechtingen. Bakstenen gevel afgelijnd met muizentand. Deurtravee hoger opgetrokken in dakvenster onder afgewolfd dakje. Rechthoekige, getraliede vensters op lekdrempel. Gemarkeerde rechthoekige deur (+ treden) in hardstenen omlijsting in neoclassicistische stijl en met kroonlijst op consoles.

Ten noorden, bakstenen schuur van vijf traveeën geritmeerd door lisenen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen. Centrale getoogde doorrit, aan straatzijde vernieuwd en aan erfzijde geflankeerd door gelijkaardige, lagere poorten, gescheiden door lisenen.

Ten oosten, nieuwe tuinmuur met ingangspoortje en hoge vierkante toren onder tentdakje.

Ten zuidoosten, vroegere stallen in T-vormige aanleg, in dakpannen jaartal 1940.