Villa in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art-decostijl

Beschrijving

Tegenover de weverij gelegen villa van de familie Van Butsele, gebouwd in art-decostijl naar ontwerp van S. Van Cauwenberghe van 1940. Gelegen in beboomde tuin met ijzeren afsluiting eveneens in art-decostijl op muurtjes, naar ontwerp van Th. Desmet (Gent) van 1935. Onderkelderde villa opgetrokken uit gele baksteen met hoog schilddak (pannen). Asymmetrische gevelopstand met rechtse deel in de vorm van een puntgevel met op begane grond afgeronde erker van salon. Achteruitwijkende deur (glas en ijzerwerk) met trappen en erboven bakstenen geveldecoratie onder slaapkamervenstertje. Links van deur, bureau met erkervormige uitbouw in zijgevel.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1935. 1.6-30.6, Doos 1940. 1.1-31.12.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen