Eclectisch herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Eclectisch herenhuis met art-nouveau-inslag, van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, uit begin 20ste eeuw. Witte bakstenen voorgevel op arduinen plint, verrijkt met arduinen speklagen en kordon. Breder en hoger oplopend poortrisaliet met steekboogpoort en bekronende topgevel met hoekpostamenten en topstuk in de tweede travee. Spiegelboogvormige vensters in korfboogvormige vensternissen, met fraaie sgraffito bloemmotieven op de borstweringen en boogvelden. Houten kroonlijst op modillons.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen