Café Relais de l'Autobus

Beschrijving

Zogenaamd "Café Relais de l'Autobus", gelegen op de grens met provincie Henegouwen. Bakstenen huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat); uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Getoogde vensters met arduinen dorpels en hoekblokken. Gelijkaardige deur en poort met ijzeren vleugeldeur. Daklijst op geprofileerde consooltjes.

Erachter aangebouwde bakstenen hoevegebouwen onder zadeldaken (pannen, kunstleien en golfplaten), gegroepeerd in U-vormige opstelling; aan de westzijde inrijpoort aan bakstenen hekpijlers, geflankeerd door 1914-1917 gedateerde schamppalen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen