erfgoedobject

Slagerij

bouwkundig element
ID
28564
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28564

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Slagerij
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel Charcuterie - Boucherie
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Zogenaamd "Charcuterie - Boucherie", "De Bodt-Devos - Téléph. 487 - Jambons du pays" (zie faiencetegeltableaus). Volgens bouwplan van 1928 verbouwde gevels van één, één afgeschuinde hoektravee met getrapte top en twee traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Bakstenen parement verrijkt met witte bakstenen banden, ontlastingsbogen en dito tableaus. Sierankers D B in top.

Behouden winkelinrichting met kamerbreed tegeltableau met bloemen, landschappen en reeks opgehangen hammen bovenaan.

  • Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1928. 1.10-31.12.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

In het interieur is een kwaliteitsvolle standaard lambrisering voor slagerijen aanwezig uit het aanbod van de Manufactures Céramiques d'Hemixem, Gilliot & Cie, naar ontwerp uit 1911 van de jong gestorven Franse kunstenaar Henri Bonnerot.

  • Informatie verkregen van Mario Baeck (mei 2021).
Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Slagerij [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28564 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.