Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in cottagestijl gelegen in beboomde en omhaagde tuin; gebouwd in 1926 in opdracht van L. Portois naar ontwerp van architect Albert Massez van 1925. Witbepleisterde villa van twee bouwlaag met symmetrische opstand onder schilddak (schubvormige leipannen). Centrale gebogen portiek met zuilen en arduinen bordes. Erkervormig uitgewerkte zijtravee onder overkragende puntgevels met imitatievakwerk en dakjes met leipannen.

Verzorgde binneninrichting van centrale hal met omlopende houten lambriseringen en trap; links en rechts ervan respectievelijk eetkamer en boudoir.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Doos 1925. 1.1-30.6.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen