Art-decowoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art Deco woning

Beschrijving

Art-decowoning van architect F. van Meulecom (Brussel) gebouwd in 1931 voor G. Van Coppenolle, zie bouwplan en plintopschrift rechts van deur. Klassieke enkelhuisopstand en plattegrond. Voorgevelparement van rode baksteen op hardstenen plint, begrensd door hoger oplopende pilasters; gecementeerde linker erker en brede band onder de houten kroonlijst. Kenmerkende bloembakken in de hoeken van de trapezoïdale erker, rechts trapsgewijs verklimmend naar de deuromlijsting; ijzeren lantaarns onder de houten kroonlijst. Fraaie glas en ijzeren deur.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1931. 1.7-31.12.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen