Beschrijving

Hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rond deels begraasd en gekasseid erf met centraal getralied hondenhok. Toegang tot erf via deurtje in oostelijk dienstgebouw.

Ten zuiden, boerenhuis van zeven traveeën en links aangebouwde staltravee onder zadeldak (pannen), volgens jaarankers in voorgevel daterend van 1887, vermoedelijk met oudere kern (zie Atlas van de Buurtwegen, 1845). Bakstenen erfgevel met licht getoogde vensters op arduinen dorpels met groene luiken. Rechts zijaandak afgewerkt met vlechtingen, eventueel wijzend op oudere kern.

Goed bewaard interieur met zwarte tegelvloer en witgeschilderde balklaag in de woonkamer.

Ten westen, wagenhuis onder pannen afdak. Ten oosten, dienstgebouw met onder meer koeienstal; rechthoekige deur naar erf. Ten zuiden, achter woonhuis van baksteen gemetselde rechthoekige waterput met putgalg overdekt met lessenaarsdakje; afgesloten met houten hekje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen