Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Semigesloten hoeve, gelegen tussen de IJsmolenstraat en de Molenbeek. Op Poppkaart (circa 1862) nog van het langgestrekte type.

Ten noorden, deels onderkelderd boerenhuis van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), minstens uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerde gecementeerde gevel van zes traveeën. Rechthoekige vensters op lekdrempels met vernieuwd houtwerk. Blinde halfronde bovenvensters. Deur in gesinterde bakstenen omlijsting op neuten en met oren en recht waterlijstje. Pomp tegen de voorgevel.

Ten zuiden, aan de straat, later bijgebouwd dienstgebouw onder zadeldak (kunstleien) met twee rechthoekige schuifpoorten, rechter poort verleent toegang tot erf.

Ten oosten, dienstvleugel met aan de erfzijde in het dak (kunstleien) verhoogde rechthoekige doorrit.

Ten westen, wagenhuis en losstaand bakhuis onder zadeldaken (pannen).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen